Световният шампион Валентино Роси спечели в много динамично състезание старта от деветия кръг на MotoGP и записа 101 победа в кариерата си. Италианският пилот на Ямаха записа време от 41:21.769 на писта Захзенринг, с което остави на 0.099 секунди зад себе си своя съотборник Хорхе Лоренсо.

С тази победа Роси изравни рекорда на Джакомо Агостини, който през своята кариера се е качвал 159 пъти на подиума, а освен това и увеличи преднината си на върха в генералното класиране на световния шампионат по мотоциклетизъм. Той има 176 точки, с 14 повече от Хорхе Лоренсо и с 28 пред пилота на Дукати - Кейси Стоунър. Австралиецът остана четвърти на 10.226 секунди, след като бе изпреварен от третия Дани Педроса с Хонда.

Роси започна от пол-позишън за пръв път на пистата в Германия, но успя да поведе колоната от състезатели едва в 13-ата обиколка. Той обаче бе настигнат от Лоренсо и двамата направиха впечатляваща последна обиколка, която бе повторение на края на Гран при на Барселона преди месец./БЛИЦРосз