Можеше и да е по-лесно. Това бе първата реакция на Нико Розберг, след като записа трети пореден полпозишън този сезон във Формула 1. Немският пилот на Мерцедес оглави всяка една сесия в Монако досега и се наложи и в квалификацията, която се оказа доста хаотична заради падналия по-рано дъжд. Сочен отрано за фаворит по тесните улици на Княжеството, екипът от Бракли оправда очакванията и окупира първа редица, като това бе четвърта поредна първа позиция за отбора и трета поредна за самия Розберг.

"Условията се променяха непрекъснато", продължи Нико коментара си.

"В един момент започна пак да пръска и времената веднага паднаха много. Променяше се толкова често, а трябваше да си с правилните гуми във всеки отделен миг. Но всичко премина по план и последният тур бе наред. В Барселона обаче имахме сериозни проблеми в състезанието и финиширахме на 70 секунди зад победителя. Подобрявахме настройките стъпка по стъпка и все пак остават много въпроси. Гумите все още са ни слабост, но ще дадем най-доброто от себе си и кой знае какво може да стане. Чудесно е, че пак сме на полпозишън - особено тук, в Монако. Точно на тази писта това е особено важно", сподели още Розберг, цитиран от clubs1.

Съотборникът му Люис Хамилтън от своя страна заяви, че през целия уикенд досега има грижи и темпото му страда. "Не очаквах да съм тук. Боря се с колата и това ми се случва за първи път в Монако. Сесиите досега бяха трудни, така че съм доволен, че съм на първа редица. Това бе сериозно подобрение за представянето ми", обясни англичанинът.