Водачът в класирането при пилотите Нико Розберг даде най-добро време в третата свободна тренировка преди Гран При на Бразилия на пистата „Интерлагос“. Втори е съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън, а трети остана пилотът на Ферари Себастиан Фетел.

Квалификацията в Сао Пауло започва в 18:00 часа българско време и битката за полпозишън се очертава да бъде изключително оспорвана.

В началото на тренировката днес валеше слаб дъжд над пистата и това повлия на отборите, които предпочетоха да останат в бокса. Дъждът отслабна и първи, който сложи сликовете беше Люис Хамилтън. След няколко обиколки британецът се прибра с време от 1:16:980 мин., като на два пъти напусна очертанията на трасето. След него двата Уилямса - на Валтери Ботас и Фелипе Маса, подобриха времето на Люис. Пистата изсъхваше и пилотите постепенно започнаха да записват все по-добри времена, като двете Ферарита на Кими Райконен и Себастиан Фетел оглавиха временно класирането, след което от Ред Бул отвърнаха с ново най-добро време на Даниел Рикардо, подобрено от Макс Верстапен. В края на тренировката двата Мерцедеса показаха истинските си възможности и първо Нико Розберг записа най-добро време 1.11.740 мин., а след него Люис Хамилтън остана втори с изоставане от 0:093 сек.

Фетел затвори третата свободна тренировка преди Гран При на Бразилия с изоставане от 0:219 сек., давайки третото най-добро време в сесията преди квалификацията.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1