Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг защити бившия си съотборник от Мерцедес Люис Хамилтън и обвини сънародника си Себастиан Фетел от Ферари във връзка с инцидента между британеца и германеца по време на Гран при на Азербайджан. В Баку Фетел се удари странично в колата на Хамилтън, който бе спрял рязко в период зад колата за сигурност. В хода на надпреварата Себастиан Фетел бе наказан от стюардите на 10 секунди престой в бокса.

„Трябва много да внимавам, защото съм германец. Иначе нещата са ясни. Аз съм човекът, който познава Люис най-добре в цялата състезателна индустрия. Себастиан изпусна нервите си, а не трябваше да го прави. Сезонът е в такава фаза, че вече нямаш право да рискуваш всичко по този начин”, коментира Розберг.

„Мисля, че съм в най-добра позиция да преценя и със сигурност Люис не предизвика нарочно сблъсъка, не изнервяше Фетел. Със сигурност не е искал да ударят болида му и по този начин да изкара наказание на Себ. Заставам твърдо зад думите си. Себастиан носи вина за случилото се“, допълни оттеглилият се от Формула 1 германец след спечелената титла миналия сезон.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФОРМУЛА 1 - ТУК!