Нико Розберг се надява Мерцедес да запазят добрата си форма след днешното невероятно успешно представяне. Германецът стартира от полпозишън и запази лидерството си и през трите рестарта на състезанието до финала на Гран при на Монако. Щастливият Розберг сподели, че за него тази победа е много специална, тъй като е израснал именно в Княжеството. А любопитното е, че триумфът му в Гран При на Монако идва точно 30 години, след като баща му Кеке Розберг спечели същото състезание.
 
"Изключително щастлив съм, че спечелих това състезание. Последните няколко кръга от шампионата бяха доста трудни за нас, защото все изпадахме назад. Мислехме си, че и днес може да стане така, но всичко мина добре. Надявам се да продължим в същия дух. Днес отборът ми да де страхотна кола. За кратко време екипът направи фантастичен напредък", коментира Нико след победата.

"Това е домът ми. Тук съм израснал и победата ми е наистина специална. Целият уикенд мина перфектно. Направих ужасен старт и бях близо до Себастиан и Люис, но след това успях да си контролирам темпото. Колата беше много силна, гумите се държаха прилично и това се оказа ключът към победата. Затова отправям едно огромно благодаря към отбора", каза още Розберг.