Русия се готви да домакинства на Формула 1 през сезон 2014. Това заяви дизайнерът Херман Тикле, който проектира трасето в Сочи.

"Пистата е в процес на изграждане. По график сме и всичко е наред. При това, трябва да сме готови за 2014", заяви Тилке, чието дело е и писта “Америка” където тази седмица ще се проведе кръг от Формула 1.

"Мястото не беше лесно, трябваше да заменим голяма част от земята. После трябваше да измислим как сградите да са стабилни. Знаете, имахме 3-месечно замразяване на конструкцията заради финансови неуредици, но американските предприемачи успяха да компенсират. Успяхме да се възползваме от всяко възвишение - има непрестанни спускания и изкачвания. Има комбинация от бързи завои, която води към тези хълмове и това прави пистата особено интересна. В началото винаги е трудно и преди такъв дебют е вълнуващо да видиш как всичко работи както трябва.За всеки случай ще имаме екип от 20 инженери и архитекти на страна, които ще са наоколо и ще могат да реагират бързо, ако нещо се обърка технологично", обясни Тилке.