ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Пилотът Николай Грязин получи лиценз от Автомобилна Федерация на България. Руснакът има издадено българско гражданство, което му дава правото да подаде заявление за лиценз за участие в международни надпревари като представител на България.

"Още през миналата година Николай Грязин ни потърси с желанието да се състезава с български лиценз. Тогава от руската федерация не му разрешиха да направи този преход. След срещата на ФИА в Баку бе коментиран казуса с тях и те дадоха съгласие”, коментира Пламен Иванов - председател на рали комисията в АФБ.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

“Освен Николай, издадохме лиценз и на навигатора му Константин Александров. Така двамата ще се състезават в световния рали шампионат с лицензи, издадени от АФБ”, обясни още Пламен Иванов.

През сезон 2024 Николай Грязин е обявен за заводски състезател на Citroen Racing, като програмата му в WRC2 ще се менажира от DG Sport. Тази година той завърши на четвърто място в WRC2 и на второ в WRC2 Challenge, където записа и две победи, състезавайки се за Toksport WRT зад волана на Skoda.

Първото състезание за 26-годишния пилот през сезон 2024 ще бъде Рали "Монте Карло" (18-21 януари).