27 екипажа преминаха през техническия преглед на третото от планинските състезания у нас - Осогово 2010. След 39 състезатели преди четири седмици в Своге 2010 и 36 автомобила при откриването на шампионата в Благоевград през април, сега на кюстендилския старт се събраха събраха най-малко пилоти. Обяснението може да се намери, както в началото на курортния сезон, така и в голямата жега.

На техническия преглед днес на площад "Велбъжд" преминаха 27 пилота. Сред тях са Илия Царски, Тихомир Златков, Николай Златков, Пламен Камбуров, както и три дами - Екатерина Стратиева, Моника Стоянова и Диана Стоянова.

Днес е тренировката, след което по три манша ще направят пилотите, за да се определи стартовият списък за официалния старт утре. Същинската надпревара е от 10:00 часа в неделя, а час по-рано зрителите, които искат да бъдат част от автомобилното шоу, трябва да заемат местата около трасето, тъй като в 9 часа то ще бъде затворено. Състезанието е в два манша. Вторият старт е в 11:30 часа. Награждаването на победителите в отделните групи и класове ще бъде половин час по-късно в центъра на село Богослов. /БЛИЦ