Известният бивш американски автомобилен състезател Дейл Ърнхард-младши и семейството му преживяха истински ужас в самолетна катастрофа. Никой не е получил сериозни наранявания, информира американската телевизия „Ей Би Си“.

44-годишният бивш пилот от НАСКАР е бил в летателната машина заедно със съпругата си, детето им, домашното куче, пилота и още един пасажер.

Според данните на Федералното управление на гражданската авиация самолетът Cessna Citation е напуснал пределите на пистата при кацане на градското летище в Елизабетън (щат Тенеси). След това аеропланът се е запалил. Всички намиращи се на борда са успели да се евакуират.

Winbet - победата е емоция! (18)

Дейл Ърнхард е получил незначителни травми и натъртвания. Той е единственият, който е пътувал със самолета и е настанен в болница. Длъжностните лица от Националния съвет за безопасност на транспорта ще започнат разследване.

Ърнхард-младши е двукратен шампион на НАСКАР. През 2017 година прекрати състезателната си кариера. Неговият баща – Дейл Ърнхард-старши, е седемкратен шампион в НАСКАР, но загина по време на състезание през 2001 г.