Адвокатът на Михаел Шумахер – Феликс Дам, обяви пред германски съд, че клиентът му не може да ходи след претърпяния тежък инцидент на ски пистата във френския курорт Мерибел на 29 декември 2013 година.

Дам разкри състоянието на легендарния пилот от Формула 1 заради заведено съдебно дело срещу германското списание „Бунте“. В края на миналата година изданието обяви, че 47-годишният Шумахер вече може да ходи. Адвокатът разкри, че неговият клиент дори не може да стои прав с помощта на подкрепящия го медицински персонал.

В своята информация „Бунте“ се позовава на източник, който твърди, че Михаел Шумахер е способен да прави няколко крачки с помощта на терапевт и дори може да вдига ръката си.

Още тогава агентът на Пилето – Сабине Кем, отрече новината: „За съжаление трябва да отречем информацията, че Михаел Шумахер може отново да ходи. Такива спекулации са безотговорни заради естеството и сериозността на травмите. Такива неистински новини само дават фалшива надежда на хората.“

Както е известно, Михаел Шумахер получи сериозни травми на главата при инцидента си на пистата в Мерибел. Той беше поставен в изкуствена кома за шест месеца и му бяха направени няколко операции. След това германецът беше транспортиран до дома си в Швейцария, където продължава лечението си.