23-годишният германец Себастиан Фетел от отбора на Ред Бул получи вчера шампионската титла в автомобилния шампионат на Формула 1 на стилна церемония в Монако. Освен Фетел, на церемонията своите отличия получиха победителят в отборното първенство във Формула 1 Ред Бул.

Своите купи получиха още победителят в Световния рали-шампионат Себастиен Льоб (Франция), както и отборът, за който кара той - Ситроен. Награден беше също така и шампионът във Формула 2 Дин Стоунмън.

Организаторите на състезанието за Голямата награда на Корея получиха специална награда на ФИА за най-добре подреден и проведен кръг от световния шампионат.

"За мен и за нашият отбор това е удивителен момент. Много съм щастлив да присъствам на тази церемония и да приема наградата. Това е било моя мечта от самото начало на кариерата ми. Имахме много силни и слаби моменти, но в крайна сметка, след като аз и Ред Бул триумфирахме, значи е било заслужено, обясни Фетел.

Организаторите на Гран При на Корея пък получиха специалната награда, която беше приета от представителят на федерацията на страната по автомобилен спорт Юн Чо Чун./БЛИЦ