Световният шампион Себастиан Льоб катастрофира на Рали Акрополис. Французинът се обърна встрани от пътя на първия съботен етап от седмия кръг на Световния рали шампионат.

Управляваният от пилота Ситроен С4 е излязъл от пътя на осмия километър от дългата 17,25 км отсечка Кления Микенае. На мястото на инцидента се преминава на шеста скорост.

От Ситроен успокоиха зрителите, че Льоб и неговият навигатор Даниел Елена, които спечелиха първите пет старта през сезона, са добре.

Според източници от състезанието автомобилът на двамата е тежко пострадал, а едно колелета му липсва.

Льоб бе трети в класирането на ралито преди катастрофата. Ако той не успее утре да се включи в надпреварата, възползвайки се от правилото Суперрали, то това ще бъде първото му незавършено състезание от Рали Швеция 2008 и трето от 2006 г. насам.

Финландецът Мико Хирвонен, който води в Рали Акрополис и е втори в генералното класиране на световния шампионат, обяви, че се опитва да остане спокоен и концентриран да завърши състезанието.

Вторият Дани Сордо успя да съкрати на 1,8 секунди изоставането си от Хирвонен. Сордо прекара три години като съотборник на Льоб, но сега получи шанса да спечели първото си състезание в Световния рали шампионат./БЛИЦ