Себастиен Льоб поведе в генералното класиране на рали Акрополис, след като спечели последния етап от съботния ден в почти пълен мрак. Световният шампион започна от второ място 17.71-километровата отсечка от Неа Полития, където за първи път от повече от десетилетие насам пилотите караха през нощта. Той обаче излезе на първо място пред съотборника си от Ситроен - Себастиан Ожие, който загуби време при разчистването на камъните и пръстта край Лутраки.

Ожие, който спечели първите три етапа, беше 17.3 секунди по-бавен от Льоб в нощния етап и зае втора позиция в класирането с 2.2 секунди зад сънародника си.

Норвежецът Петер Солберг, който водеше с 51.6 секунди след първия ден, завърши с трето време с частния автомобил на Ситроен, което го остави на трето място с 20.9 секунди пасив срещу Льоб. Четвърти е Мико Хирвонен с Форд, който изостана на 2.1 секунди от Льоб.

Гръцкото рали е седми кръг и бележи преполовяването на сезона в световния рали шампионат. Льоб води в генералното класиране със 126 точки, а втори е Хирвонен със 113./БЛИЦ