Семейството на Жул Бианки пристигна на пистата „Хунгароринг“ преди днешния старт за Гран При на Унгария във Формула 1. Състезанието ще започне с минута мълчание.
 
Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун изпрати специален самолет до Ница, който взе осем членове от семейството на Бианки. В групата са майката, бащата, братът и сестрата на бившия пилот на Маруся, който почин миналата седмица. Французинът беше 9 месеца в кома след тежка катастрофа по време на Гран При на Япония, когато се блъсна в трактор.
 
Погребението на Жул Бианки беше във вторник, като на него присъстваха бивши и настоящи състезатели от Формула 1. Той беше първият пилот от кралските гонки, който умира вследствие на рани, получени по време на състезание, от 1994 г. насам, когато Роланд Раценбергер и Айртон Сена загинаха на пистата „Имола“.
 
По време на Гран При на Унгария, последното пред августовската почивка на сезона, пилотите във Формула 1 отдават почит на Бианки. На своите болиди или каски те имат стикера с надписи „Чао Жул“, „Жул завинаги“ и „#JB17“. От Световната федерация по автомобилен спорт (ФИА) обявиха, че оттеглят от употреба № 17 – състезателният номер на бившия пилот на Маруся.