Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече е един от собствениците на отбора от американската Националната футболна лига Денвър Бронкос. Сензационната новина обяви главният акционер на тима Роб Уолтън.

"Хамилтън е голям шампион, който знае какво е нужно да направиш печеливш отбор. Освен това е глобален посланик на равенството, включително и в своя спорт. С над 100 победи Люис е един от най-успешните пилоти за всички времена. Неговият непримирим дух и стандарт за високи постижения ще бъдат в услуга на групата от собственици и като цяло за организацията на Бронкос", се казва в изявлението на Уолтън, който е собственик на отбора по американски футбол от миналия месец, когато плати 4 милиарда и половина долара в най-скъпата сделка за спортен франчайс.

За сравнение Челси беше продаден на Тод Боели за 3,1 милиарда долара, а Хамилтън беше част от консорциум, който се опита да закупи "сините" от Лондон, но не успя.

Куотърбекът на Бронкос Русел Уилсон отпразнува появата на Хамилтън в отбора, като със своята съпруга бяха гости на Мерцедес във Формула 1.

Хамилтън не е единственият известен притежател на акции в Бронкос, който е трикратен шампион в НФЛ и последната му титла е от 2015 година. Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс също има дял в тима.