Бразилската легенда на моторните спортове Емерсон Фитипалди има сериозни финансови проблеми в родината си. Властите в страната изземат трофеи и състезателни коли от личния му музей.

Сред иззетите болиди е един от кариерата на легендата във Формула 1, както и колата, с която печели 500-те мили на Индианаполис през 1993 г.

Според прес офиса на 69-годишния Фитипалди финансовите трудности се дължат на нестабилната финансова и политическа обстановка в Бразилия. В страната има политически хаос и е удеране от най-тежката рецесия от десетилетия.

Финансовите проблеми на Емерсон Фитипалди, които бяха разкрити за първи път от „Рекорд ТВ“ през уикенда, се оказаха истински шок за бразилците, тъй като бившият автомобилен пилот е известен като успешен бизнесмен след края на състезателната си кариера.

Освен спортните награди и болиди, властите са иззели компютри и мебели от имението на Фитипалди в Сао Пауло, където е разположен неговият музей. Други имоти и активи на легендарния бразилец са блокирани.

Според информациите срещу него има заведени над 0 дела от банки и компании, които имат взимания от бившия автомобилен състезател. „Рекорд ТВ“ твърди, че дълговете на Фитипалди се изчисляват на 27 милиона реала (8 милиона долара).