Мексиканският пилот на Макларън Серхио Перес остана доста доволен от най-бързото време във втория ден от тестовете на пистата Каталуня. Въпреки, че се оказа недостижим за другите пилоти мексиканецът коментира, че може да изстиска повече от колата.

“Започнах да се адаптирам. По скалата от 0 до 10 в момента съм някъде около 6-7. Има още неща, с които трябва да се сработя. Знаете, че автомобилът е базиран основно около Бътън. Той е много опитен пилот и си личи, че е вложил доста в колата. Нормално е с оглед на това болида да е адаптиран към неговия стил на каране. Сега аз просто трябва да свикна. Убеден съм, че до първия старт ще съм напълно готов. Във всеки случай, доволен съм от Макларън. Цял живот мечтаех да съм тук и се чувствам като у дома си още от първия ден", коментира Перес.

"Всяка година, всяко състезание, обстоятелствата са различни с различните пилоти. Имало е и други латиноамерикански пилоти, които са печелили шампионати тук. Националността е от много малко значение. Най-важното е да си в подходящите обстоятелства с добра кола. Болидът ни е много различен от това, с което аз съм свикнал да карам, но е много конкурентен", отвърна Перес на въпрос дали пребиваването му в Макларън няма да е мимолетно, както беше това на друг латионамериканец в тима – Хуан Пабло Монтоя.