Новият пилот на Макларън Серхио Перес се сравни с мексиканския нападател на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес – Чичарито.

“Веднъж като подпишеш с Макларън и вече си известен по цял свят. Всички те следят, наблюдават какво ще направиш. Причината е, че отборът е обичан по цял свят. В родината ми също всички са полудели по преминаването ми в британския тим. Но все още не съм достигнал славата на Чичарито. Той беше един от първите, които ми се обадиха да ме поздравят за договора с Макларън. Беше много щастлив, че преминавам в британския тим. Истината е, че се познаваме добре и сме приятели. Заради него гледам мачове на Манчестър Юнайтед, въпреки че харесвам Барселона”, призна Перес.

“С Хавиер много си приличаме. И двамата никога не се предаваме и се борим до край. Имаме успешна кариера, но сме работили много, за да стигнем до тук. Нищо не ни е дошло на готово. За един мексиканец да постигне това, което има Чичарито или аз, е нещо невероятно”, продължи още Чеко.

Перес призна, че не се притеснява от постоянните сравнения с Люис Хамилтън, на които ще бъде подлаган. Не се бои и от напрежението, че ще трябва да печели точки във всеки старт.

”Знам, че този сезон е истинският тест за мен. Или ще се докажа или ще трябва да се откажа. За разлика от Дженсън Бътън аз нямам твърдо място в тима и трябва да се боря за него. Ако постигна резултатите, които трябва – ще остана. В договора ми няма заложени цели, но знам, че в отбор като Макларън винаги се гонят високи цели”, продължи Перес.

“Моята амбиция е може би по-голяма от тази на отбора. Знам, че с колата, която разполагам, нямам право на добра година. Трябва да направя страхотен сезон и съм готов за това”, завърши 23-годишният мексиканец.