Сезон 2022 във Формула 1 почти достигна своята половина. На 3 юли на “Силвърстоун” ще се проведе Гран при на Великобритания, като това ще бъде състезание №10 от календара. Може да се каже, че към настоящия момент една от основните теми за разговор е следната - има ли кой да спре световния шампион Макс Верстапен към втора поредна титла?

Доминацията на Верстапен

След като през 2021 г. спечели първата си световна титла, 24-годишният пилот на “Ред Бул” уверено върви и към втори трофей. Нидерландецът е убедителен лидер във временното класиране, успявайки да триумфира в шест от общо девет състезания до момента. Преднината му пред втория Серхио Перес е 46 точки, но още в неделя той би могъл да увеличи дистанцията пред съотборника си в тима на “червените бикове”.

В същото време пилотът на “Ферари” Шарл Льоклер има реален шанс да запише най-добрия си сезон във Формула 1 до момента. 24-годишният ас се намира на трето място във временното класиране, изоставайки на едва три точки зад Перес. Той спечели две от състезанията до момента - в Бахрейн и Австралия, като на два пъти завърши и втори. Дори и да приемем, че Скудерията няма как да достигне до титлата при пилотите и конструкторите, представянето на Льоклер до момента определено е радващо за италианския тим.

За седемкратния световен шампион Люис Хамилтън обаче събитията не се развиват никак добре. През миналата година той спори до последно за титлата с Верстапен, но в момента британецът е на шесто място в класирането. Изоставането му от лидера също е стряскащо - почти 100 точки. Хамилтън не успя да спечели нито едно състезание през тази година, като само два пъти се качи на подиума. Логично е да кажем, че основна причина за това са направените промени по болидите във Формула 1, към които нито Хамилтън, нито “Мерцедес” успяха да се адаптират по най-добрия начин.


Перфектен момент за дългосрочните залози на Формула 1 в WINBET

Тъй като сезонът във Ф1 все още не е достигнал дори своята половина, все още имате време да направите успешните си дългосрочни спортни залози. А сайтът на водещият хазартен оператор у нас WINBET е перфектното място за тази цел.

В сайта winbet.bg ще откриете интересни възможности за поставянето на дългосрочно предвиждане. Можете да подкрепите Макс Верстапен в пътя му към втора титла, но както можете да се предположи, коефициентът не е особено висок - 1.17.

В същото време е любопитен контрастът в коефициентите за титла на Шарл Льоклер и Серхио Перес. Въпреки факта, че Перес се намира пред Льоклер в класирането, неговата ставка за шампионска титла е 26.00 срещу едва 7.00 за Льоклер.

При конструкторите ситуацията не е кой знае колко по-различна. Коефициентът за титла на “Ред Бул” е сходен с този на Макс Верстапен - 1.24 към настоящия момент. Същевременно шансовете на “Ферари” се оценяват на 5.00, а на “Мерцедес” - 17.00.

Особено интересни са и залозите “Пилоти един с/у друг” в WINBET. Тук имате възможността да видите двама състезатели изправени един срещу друг, а вие да предвидите кой от тях ще завърши по-напред в класирането. Сигурни сме, че ще откриете немалко добри възможности да поставите печелившо предвиждане.

FREEBOX на WINBET - подарък всеки ден

Не на последно място, напомняме ви да се възползвате и от своя ежедневен подарък във FREEBOX на WINBET. Тук потребителите на оператора могат да избират между четири кутии, като в тях се крият приятни подаръци - безплатни врътки или залози. Така всеки клиент на WINBET може да се почувства достатъчно оценен от родната бетинг компания.