На 18 и 19 април ще се проведе националният шампионат на България, както и източно-европейският, по мотоциклетизъм на писта. Домакин е трасето е гръцкият град Серес. Продължават традиционните стартове в различните класове, но с малки изменения в техните имена и някои необходими технически новости в правилата за участие. Клас SP 125сс. вече е отворен за участниците над 18 годишна възраст.

В този клас се очаква завръщането на Жулиета Ленкова (Рейсинг тийм Плевен, Априля), която отново ще срещне своите сериозни конкуренти от Сърбия. В клас Supersport през последните три години доминира сърбинът Ненад Стоянович, който е амбициран да триумфира за поредна година, но ще има съперници като Светлин Иванов (Зет Мото, Ямаха) и Бойко Божинов (Тийм Гис, Ямаха) , които ще дадат най-доброто от себе си и своите машини, за да спрат Стоянович към титлата.

При тях ще участва и миналогодишниятг шампион от клас F600 Пламен Петров от Троян мото клуб.Най-голямата промяна за сезон 2015 година е в бившия клас Superstock 1000. През настоящия сезон е с ново име- Superbike и с нови технически изисквания. Мартин Чой ( Еко Рейсинг тийм, БМВ) ще има изключително интересен конкурент в лицето на Ангел Караньотов(Зет Мото, Кавазаки). В този клас Красен Кънчев (АИТ Рейсинг тийм, БМВ) ще се опита да затвърди шампионската си титла от 2014 година в Балканския шампионат, но интерес към подиума имат и Владислав Марков(Зет Мото, Кавазаки), Димитър Митов (Мото клуб Боляри, БМВ)и Александър Ленев (Джей Ар Си, Хонда), както и състезатели от чужбина. При F600 не са ясни фаворитите за Серес, но традиционно конкуренцията е интернационална и битката ще се води до финала. Същото е и положението в клас F1000 като до момента заявките за участие са 34 и се очертава битка до финалният кариран флаг.

Трима българи се отправят към трасето Пиетра Мората (Арко ди Тренто) в Италия за 4-ия кръг на световния шампионат по мотокрос в клас МХ2 също този уикенд. Петър Петров ( Hitachi REVO KTM) в момента заема 10-то място във временното класиране след първите три кръга. Новината около него е ,че двигателите му се обслужват от нови механици, което е предпоставка за по-добри резултати в шампионата. Майкъл Иванов (Хускварна), който се състезава за италианския МХ Рейсинг ще дебютира на световната сцена и с нетърпение се очаква неговото първо състезание сред елита в МХ2. Иван Петров (КТМ Маркети Рейсинг) ще стартира по трасето в 1-ия кръг на Европейския шампионат в клас ЕМХ 125сс в жестоката конкуренция на 128 състезатели от Европа. След спечелването на шампионската титла на Италия Петров е един от най-сериозните претенденти за Европейската титла през 2015 година в клас ЕМХ 125сс.