Крум Дончев за втори път спечели Рали Твърдица и благодарение на успеха си гарантира предсрочно шампионската титла на България за 2010 година.

"Много съм щастлив, че спечелих в Твърдица. Не ми беше никак лесно. Конкуренцията е много голяма и се получи уникална надпревара, в която до последно нищо не се знаеше. Няма лесна победа в рали спорта. Изпращаме един емоционален шампионат", заяви щастливият победител Крум Дончев.

"Непосредствено преди състезанието говорих с финансовия мениджър на отбора Александър Александров и тогава, окуражавайки ме, той ми каза: "Нека вече приключваме този шампионат". За да постигнем нашата обща цел, трябваше да се преборим за победата в Рали Твърдица. За щастие по време на цялото състезание всичко бе под абсолютен контрол за нас. Стратегията ни още от началната отсечка бе да атакуваме. Не исках да караме за точки, напротив целта ни бе единствено победата", каза още Дончев след надпреварата.

Това е втора поредна титла в българския рали шампионат за екипажа Крум Дончев/Петър Йорданов, след успеха им през 2009 година. Лично за Крум титлата е четвърта в кариерата му, а предишните шампионати, спечелени от пилота, датират от 2003 г. (с навигатор Румен Манолов) и 2004 г. (с навигатор Стойко Вълчев). /БЛИЦ