Четирикратният рали шампион на България Крум Дончев и GLOBUL ще си партнират в новосъздадения GLOBUL Rally Team по време на предстоящия сезон 2011. Отборът ще се състезава в националния рали шампионат. Новината бе официално съобщена на пресконференция от представители на мобилния оператор и Дончев Спорт.

GLOBUL Rally Team ще дебютира в Рали Траянови врата (14-15 май), първи кръг от националния шампионат. Бе показан и автомобилът, с който Крум Дончев ще се състезава през сезон 2011 – Пежо 207 S2000. Колата е обстойно ревизирана и с напълно нова цветова схема.

Отборът е амбициран да се бори за спечелването на титлата в националния рали шампионат, както и да постави основата за бъдещи участия в състезания в чужбина в рамките на европейския рали шампионат (ERC – European Rally Championship). Подготовката за новия сезон върви по план като тестовете със състезателния автомобил продължават и в момента.

Партньорството между GLOBUL, Крум Дончев и неговия екип датира от 2008 година като най-успешният български рали състезател през последните години е участвал в рекламни кампании на оператора и е официален посланик на съвместната инициатива на GLOBUL и GERMANOS за безопасна употреба на мобилен телефон зад волана: "Шофирай безопасно! Говори с HANDS-FREE!". Крум участва активно и в екопроектите на оператора в рамките на неговата програма за устойчиво развитие GLOBUL Green.

"Липсват достатъчно силни думи, с които да опиша радостта си в този момент. Чувствам се изключително щастлив, че зад идеята, наречена моторен спорт, в частност рали, застава GLOBUL. Това е компания, която през годините доказа по какъв начин трябва да се стимулира българският спорт, да се подкрепят неговите приоритети, ценности и идеали. Създаването на GLOBUL Rally Team е основна стъпка в доказването на това твърдение. Програмата ни през сезон 2011 включва участие в националния рали шампионат. В края на годината се надяваме да се състезаваме в един или два кръга от ERC като част от подготовката на тима за 2012 година с пълна европейска програма. В тази връзка бих искал да изкажа дълбока благодарност към целия екип на GLOBUL, представителите на висококачествените немски моторни масла MABANOL, компаниите Oiltanking, Desy и Tritex. Пожелавам на отбора и всички, които подкрепят GLOBUL Rally Team, мигове, изпълнени с положителни емоции през сезон 2011", каза Крум Дончев.

2_2.jpg
3_1.jpg
4_1.jpg