Носителят на титлите в рали и планинския шампионат в два от последните три сезона Пламен Стайков се завръща в националния рали шампионат през 2016 година. Той и Рафи Кадир спечелиха титлата на България в ралитата през 2014, а през 2013-а Пламен триумфира и в националния планински шампионат.

За сезон 2016 в българския рали шампионат Стайков ще стартира с нови спонсори, нови навигатор и ще кара за нов отбор – „Стайков рейсинг”.

Пламен все още не е потвърдил с какъв автомобил ще кара през новия сезон, а новият му навигатор е Давид Кварацхелия, който вече има опит в българския рали шампионат.

Новите спонсори на Стайков са Caucasus Online, Sofia Connect и Paradise Center, а партньори на „Стайков Рейсинг” през следващия сезон ще Tracktive Solutions и LAP.bg. През 2015 година Пламен участва с ограничена програма в националния рали шампионат – само два старта у нас – рали „Твърдица-Елена” и „Стари столици”, но спечели и двете състезания.

„Много се радвам, че догодина отново ще имам възможност отново да се боря за националната рали титла", заяви при представянето на новите си спонсори Пламен.

"Винаги съм се състезавал за победата и сега няма да е изключение. Целта ни е рали титлата, а рали шампионатът за мен е най-атрактивната и трудна дисциплина в автомобилния спорт. Искам да се състезаваме срещу колкото се може повече и силни съперници, затова призовавам всички пилоти, които все още се колебаят дали да карат у нас догодина, да го направят. Липсват ми съперници от ранга да Димитър Илиев, Крум Дончев и Петър Гьошев, затова се надявам, че през 2016 ще има сериозна конкуренция”, коментира Стайков.

„За мен догодина ще е трудно, тъй като Пламен е пилот на най-високо ниво", заяви Давид Кварацхелия.

"Той е много бърз и много амбициозен. Сигурен съм, че ще е страхотен сезон. Казвам следното: търсим си нови врагове в спорта, тъй като старите ни съперници вече са наши фенове”, добави навигаторът.