Шампионът Макс Верстапен спечели Гран При на Лас Вегас, записвайки 18-а победа за сезона във Формула 1. Пилотът на Ред Бул не само беше облечен в състезателен гащеризон, направен в стила на Елвис Пресли, но и при преминаването на финалната линия зяпа по радиото в стил Краля на рокендрола „Вива Лас Вегас“.

Това е 53-а победа в кариерата на Верстапен, с което той се изравни със Себастиан Фетел и вече е на трето място във вечната ранглиста. Нидерландецът, който е трикратен световен шампион, стартира от втора позиция, но поведе колоната. Стюардите обаче прецениха, че на първия завой умишлено е избутал Шарл Льоклер с Ферари и наказаха пилота на Ред Бул с петсекундно наказание. Това не се отрази по на представянето на Макс Вестапен, който в крайна сметка спечели състезанието. Популярният изпълнител Джъстин Бийбър развя карирания флаг за финал на Гран При на Лас Вегас.

В крайното класиране Шарл Льоклер остана на 2,070 секунди зад Верстапен и изпревари само с 29 стотни втория пилот на Ред Бул Серхио Перес. Четвърти завърши французинът Естебан Окон с Алпин, а пета позиция зае канадецът Ланс Строл с Астън Мартин. В зоната на точките попаднаха двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, испанецът Фернандо Алонсо с Астън Мартин и австралиецът Оскар Пиастри с Макларън.

Малко след старта британецът Ландо Норис с Макларън се заби в стената и отпадна от състезанието, като веднага заяви по радиостанцията, че е добре и излезе невредим от болида. Той все пак бе откаран в медицински център, за да се провери състоянието му. На пистата бе пусната кола за сигурност. При подновяването на състезанието имаше контакт и между болидите на Фернандо Алонсо и Валтери Ботас.

В първата част на състезанието имаше разменено лидерство, като на първата позиция се редуваха Верстапен и Льоклер. В един момент нидерландецът влезе в бокса, но смени само гумите си, а не и увреденото предно крило, за да не губи време.

В 36-ата обиколка Льоклер си върна лидерската позиция, след като изпревари Серхио Перес, който три обиколки по-рано бе излязъл на първо място. Това бе отлично каране за мексиканеца, който не бе в Топ 10 на старта на състезанието.

В края на състезанието Макс Верстапен се откъсна сам напред и продължи през цялото време да увеличава аванса си, правейки най-бързи обиколки на пистата. В 43-ата обиколка Шарл Льоклер направи грешка и бе изпреварен от Чеко Перес.

Буквално в последния момент Льоклер атакува, изпревари Перес и не позволи на мексиканеца да контраатакува, което му осигури второ място в крайното класиране.