Изпълнителният директор на Мерцедес Ник Фрай смята, че привличането на Люис Хамилтън в отбора ще спомогне за неговото положително израстване. Според него добрият пилот като британеца няма нужда от най-добрата кола, за да печели състезания.

"Мисля, че показахме ясно желанието на екипа ни. За нашия отбор се състезаваше един от най-великите пилоти на всички времена. Ясно е, че когато Михаел Шумахер дойде при нас беше на възраст, но просто се намираше на такъв етап от кариерата си.

За да имаш успехи във Формула 1, трябва да си добър в много области. Ние се стремим да разполагаме с най-добрата техника, с отлична работа в екип, с най-добрите мениджъри и разбира се с най-добрите пилоти.

Привличането на Хамилтън е голямо събитие за Мерцедес. Но в същото време Рос Браун трябва да му предостави много добър болид. Люис не може да спечели със слаба машина. Не се нуждае и от най-добрата кола. Той притежава нужните качества, за да спечели дадено състезание дори със среден клас болид. Ние обаче се стремим към най-доброто и затова трябва да му го предоставим", коментира Фрай.