Въпреки множеството вътрешни неразбории и скандали в "Ред Бул", Макс Верстапен ще продължи да кара за отбора и догодина. Но това по никакъв начин не отказва Тото Волф от мисията да привлече нидерландската суперзвезда на Формула 1 в неговия тим - "Мерцедес".

Австриецът търси заместник на легендата Люис Хамилтън, който шокира с решението си да премине в историческия съперник "Ферари" за сезон 2025. Джордж Ръсел остава при "сребърните стрели", а при невъзможността Макс да премине в отбора, очакванията са Андреа Кими Антонели да заеме свободното място. В момента 18-годишният италианец кара във Формула 2.

Волф сподели в интервю за ВВС, че е провел разговори с Верстапен и неговия лагер, като комуникацията между двете страни остава "отворена".

Макар пилотът да има договор с "Ред Бул" до 2028 година.

"Не знам дали са оправили отношенията си, но имаше момент, в който нещата не изглеждаха никак добре. И това бе възможност за нас поне да обсъдим какво би могло да се случи в бъдещето. И направихме точно това", казва Волф.

"Комуникацията помежду ни остава отворена. Но знаем приоритетите си - неговите са да подобри ситуацията си в настоящия отбор, а нашата е да започнем да побеждаваме", допълни той.

Ръководителят на "Мерцедес" намекна, че Антонели ще бъде съотборник на Ръсел догодина, а на въпрос дали пак ще се пробва за Верстапен преди сезон 2026 отговори, че сега не иска да говори за това, за да не носи допълнително напрежение за пилотите си.

Но е очевидно, че не се е отказал от идеята да се бори за привличането на Макс - шампион на Формула 1 в последните три години.