Тото Волф нарича колите на Мерцедес „дива“, когато са твърде капризни и трудни за настройване. Той използва определението за първи път през 2017 г. – още по времето, когато тимът от Бракли доминираше в световния шампионат на Формула 1. Сънародникът му Хелмут Марко обаче използва далеч не толкова поетично определение относно настоящия болид на Ред Бул. 81-годишният съветник на екипа от Милтън Кийнс определи RB20 като „кучка“, цитиран от немското издание Ауто Мотор унд Шпорт. Освен това заяви, че отборът на Ред Бул е допуснал грешка някъде в развойния процес на автомобила.

„В началото на сезона имахме болид, който бе толкова балансиран, колкото е Макларън-ът в момента. Вървеше добре на всякакви писти при всякакви условия. После някъде направихме грешен завой. Колата се превърна в кучка, която само Макс Верстапен може да укроти“, заяви Марко
„Новостите правеха колата все по-непредсказуема. Ставаше все по-трудно да се настройва и балансира. Квалификационните обиколки на Макс бяха наистина нещо специално. В състезанията превъзходството изчезваше. Също като Мерцедес в началото на годината понякога сме бързи, друг път бавни в зависимост от условията. И това на моменти се променяше в самата надпревара, като например тази на Силвърстоун, където валеше“, добави Марко.

Преди години пък четирикратният световен шампион Себастиан Фетел обичаше да дава имена на болидите, с които се състезаваше.

Сезон 2024 във Формула 1 се завръща тази седмица след лятна пауза. Идният уикенд предстои 15-и кръг за ГП на Нидерландия. 

Във временното класиране при пилотите Макс Верстапен с Ред Бул е лидер с 277 точки, следван от Ландо Норис с Макларън със 199 и Шарл Льоклер със 177. 

При конструкторите "биковете" са първи с 408 пункта, а втори Мерцедес с 366.