Техническият директор на Ферари Джеймс Алисън похвали германския пилот на тима Себастиан Фетел и сподели, че му напомня на младия Михаел Шумахер, превърнал се в легенда на Формула 1 със 7 спечелени световни титли.

„Себастиан е истински лидер на отбора, напомня ми за младия Михаел Шумахер. Работил съм пет години с Михаел и мога да преценя това. В началото Михаел беше леко срамежлив, притесняваше се да не изтърси някоя глупост. Фетел се отнася с лека ирония към себе си, винаги е готов да се пошегува със самия себе си. И двамата обаче имат фантастична увереност в собствените си сили и работят неуморимо докато не постигнат резултатите, които преследват”, заяви Алисън.

„Михаел ценеше приноса на всеки един от служителите на Ферари и обичаше да им го казва, а Фетел работи превъзходно с по-младите ни инженери, държи се естествено, всеки може да общува с него, достъпен е. Той прави същото – уверява всеки човек, че приносът му е важен за успехите на тима, а това е много мотивиращо. В Себастиан виждам същите лидерски качества като у Михаел. Преди време всички в тима се възхищаваха на Шумахер, сега Фетел успя да съживи онзи дух в тима, който ни съпътстваше, когато Скудерията беше №1 във Формула 1”, допълва директорът.