Председателят на организационния комитет на Гран При България Румен Петков обяви, че е готов да се оттегли от поста на секундата. Президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов също заяви, че е готов да напусне. Двамата са недоволни от отношението на държавата и имат все по-сериозни притеснения, че страната ни ще загуби важни стартове за Световни и Европейски шампионати в мотокроса.

„Готов съм веднага да се оттегля като председател на организационния комитет на Гран При България! На секундата! Няколко пъти казах на г-н Пламен Орешарски, че ако заради мен не се превеждат обещаните суми за лицензи на международните състезания съм готов да си тръгна моментално. Дали ще съм председател или не, не е толкова важно. Най-важно е спортът ни да върви нагоре. Нека правителството да избере човек с когото да работи федерацията, но само, за да се спаси мотоциклетизма в България“, заяви Румен Петков.

Президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов разкри, че липсата на държавна подкрепа към този спорт у нас вече е международно достояние и много от страните проявяват интерес към най-добрите ни състезатели.

„Нормално е да ги искат, защото те вече са изградени шампиони, на които им предстои да печелят още много отличия. Жалко е, защото всички сме едно семейство. Категорично заявявам, че ако нещата не се оправят, то всички ще си тръгнем. Ако останем без лиценз, г-жа Мариана Георгиева ще се превърне в убиец на българския мотоциклетизъм“, каза пък Богдан Николов.