Шефът на Ферари Стефано Доменикали сподели, че иска Фелипе Маса да остане пилот на Скудерията и през следващия сезон. Бразилецът се състезава за „черните кончета” от 2006 година и всеки сезон се появяват спекулации, че Ферари ще му потърси заместник заради слабите резултати. Тази година най-спряганото име за бъдещ съотборник на Фернандо Алонсо след евентуално напускане на Маса е това на Кими Райконен, който не мисли да остава в Лотус. Финландецът стана световен шампион със Скудерията през 2007 година.

"Няма да бързаме да взимаме решения за пилотите. Имаме много възможности. Не забравяйте, че всеки иска да кара за Ферари. Ще изчакаме и ще видим. Разбира се, аз бих предпочел да задържа Фелипе, защото е много добър човек, отдаден е на отбора”, коментира Доменикали.

„Ако се огледате, ще видите, че не всички пилоти са такива - сменяш ги и веднага започват да дават резултати. Имаме нужда Фелипе да се представя добре и да записва силни резултати и затова няма да избързваме с решенията за отбора. Веднага щом направим избора си, ще го обявим официално, за да заглушим слуховете веднъж завинаги”, допълни шефът на Скудерията.