Шефът на Мерцедес Тото Волф нападна победителя в Гран при на Италия Шарл Льоклер с Ферари и заяви, че монегаскът е трябвало да бъде наказан, след като е изтласкал извън пистата „Монца“ световния шампион Люис Хамилтън по време на тяхната битка за първата позиция.

21-годишният Льоклер финишира пред двамата пилоти на Мерцедес – Валтери Ботас и Хамилтън. В един момент от състезанието Льоклер и британецът се оказаха в битка гума до гума, след която Хамилтън пое през зоната за сигурност. След надпреварата Волф похвали победителя, но и намекна, че просто защото инцидентът е станал на „Монца”, стюардите са се уплашили да накажат пилота на Ферари.

„Льоклер изнесе твърдо и брилянтно състезание. Ферари имаше най-силният пакет днес. Хвърлихме насреща му и двете ни момчета, а това се оказа недостатъчно. Мисля, че неговото пилотиране малко прекрачи границата. Как обаче ще искаш да го накажеш на „Монца”? Мисля, че може би щеше да има граждански бунтове. Да, за мен той го избута. Сигурен съм, че след време ще показваме отново тези кадри и ще показваме как е било на „Монца” през 2019 година”, коментира Тото Волф след надпреварата.

„Искаме да виждаме здрави битки, но къде точно минава линията? Той можеше да отнесе наказание за това, че избута Люис. Въпреки това искам да им отдам нужното уважение, тук имаха най-силната кола. Казах още преди състезанието – ако ми гарантирате второ и трето място в Италия, веднага ги взимам. От глобална гледна точка беше страхотно Ферари да спечели тук”, добави австриецът.

КЛАСИРАНЕ И ПРОГРАМА НА СЕЗОН 2019 ВЪВ ФОРМУЛА 1 - ТУК