Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че „сребърните стрели” вече не са големите фаворити във Формула 1 и ще трябва да догонват Ферари. Германският пилот на Скудерията и четирикратен световен шампион с Ред Бул Себастиан Фетел спечели три от шестте състезания през сезона до момента и води в класирането с 25 точки пред Люис Хамилтън от Мерцедес. „Черните кончета” пък имат аванс от 17 точки пред „сребърните стрели” при конструкторите.

"Не ми е приятно да го кажа, но вече ние сме в ролята на догонващи с оглед формата, която демонстрират от Ферари на всички писти от началото на сезона. Историята няма значение и през този сезон с новите правила ситуацията е съвсем различна. Ние започнахме сезона със силен автомобил, което ни позволи да спечелим три от шестте състезания досега. Факт е, че имахме и проблеми и за съжаление вече не сме големите фаворити. В момента това е Ферари. Те имат много силна кола, така че ние трябва да се подобрим, за да бъдем отново на върха”, сподели Тото Волф.

"Ролята на догонващ не е толкова лоша, даже напротив. Хората идват на пистата, за да видят точно този отбор дали има сили да победи фаворита. Мерцедес е шампионски отбор и имаме сили да обърнем шампионата. Трябва много работа, търпение и малко късмет”, продължи шефът на „сребърните стрели”.

„Все още има 14 състезания, така че нищо не е ясно. Гледаме към надпреварата в Монреал, където искаме силен резултат. Трябва да се борим здраво за всяка една позиция, но вярвам, че ще преодолеем трудностите. Пистата в Канада е добра за нашите пилоти, така че ще видим какво ще постигнем”, завърши Волф.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ ЗА СЕЗОН 2017 НА ФОРМУЛА 1