Шеста поредна победа извоюва пилотът на Приста Ойл Рали Тим Крум Дончев (Пежо 207 S2000), който завърши днес като победител в първото от осемте ралита от първенството на България. 

Това е първото място за този сезон, което Дончев спечели с новия си навигатор Петър Йорданов. Първата от поредицата победи Дончев постигна с феноменалното първо място през миналата година в рали България, след което последва поредица от още четири първи места. За новия му навигатор Петър Йорданов това е първа победа от две досегашни участия с Дончев. Първото беше преди седмица в Италия.

Вицешампионите за миналата година спечелиха седем от осемте специални етапа на Траянови врата, в един от скоростните пробези най-бърз бе екипажът Пламен Стайков/Велени Йорданов (АРТ Рейсиг Тим, Мицубиши Лансър Ево 8). Двамата бяха с 4,3 сек по-бързи от победителите в Костенец по време на снощният първи в историята на българския автомобилен спорт нощен скоростен етап.

Днес обаче със подновяването на състезанието Стайков бе принуден да напусне състезанието поради технически проблеми.

Втори до предпоследния етап на Траянови врата, на 1:20,2 минути от победителите се движеха Димитър Илиев и Янаки Янакиев (БТК-ADSL Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9). Миналогодишните шампиони стартираха състезанието със сериозен проблем в автомобила, който след средата на специалните етапи започва да прекъсва. Екипът на Илиев успя да частично да фиксира проблема, но бе принуден да спре заради тотално изгубената мощност на автомобила.

Така втори в генералното класиране завършват Ясен Попов/Никола Попов (М-Тел Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9)./БЛИЦ