Себастиан Ожие с Форд Фиеста спечели световната титла в рали шампионата (WRC) за шести път в кариерата си. Французинът завърши пети в Рали Австралия, последен кръг за сезона и това бе достатъчно за трофея, след като конкурентите му Тиери Нювил от Белгия с Хюндай и От Танак (Тойота) не завършиха състезанието. Нювил, който изоставаше само на три точки от Ожие, бе принуден да се откаже, след като спука гума.

И естонецът Танак имаше теоретични шансове за титлата, но също отпадна, след като не успя да овладее Тойотата си на хлъзгав участък и се удари в дърво в предпоследния етап. Победата в Рали Австралия спечели финландецът Яри-Мати Латвала с Тойота, а подиума допълниха новозеландецът Хейдън Падън (Хюндай) с изоставане от 32,5 секунди след Латвала и норвежецът Мадс Остберг (Ситроен) на 52,2 секунди след победителя.

След 13 кръга Ожие завърши на върха в генералното класиране с 219 точки, следван от Нювил с 201 точки и Танак със 181 точки. 

"Невероятен сезон за мен, имаше възходи и падения. Доскоро мислехме, че ще бъде почти невъзможно да спечелим титлата, но не се предадохме", написа Ожие на страницата си в "Туитър".

От следващия сезон той се завръща в Ситроен, в чийто състав дебютира във WRC през 2008 година и където кара четири сезона. С шестте си титли 34-годишният Ожие е втори във вечната ранглиста, като отстъпва единствено на сънародника си Себастиан Льоб, който има девет.