Атрактивно дрифтинг шоу с много пушек и мирис на изгорели гуми зарадва почитателите на екстремните автомобилни спортове вчера в София в отсечката на бул. "Черни връх" между бул. "България" и бул. "Арсеналски". За първи в историята на дрифт спорта у нас се затваря централен софийски булевард и многобройната публика се раздаде в подкрепа на българските състезатели.

Специално за финалите на състезанието "Ред Бул кар парк дрифт" шампионът на Украйна Александър Гринчук, наричан сред почитателите на екстремния мото-спорт Гриня, избра 16 състезателя след квалификация с 40 български дрифтъри, провела се на 30 май.

Те имаха възможност да участват в обучение с Гриня, който ден преди финала в неделя показа на какво е способен зад волана на личния си автомобил Нисан 350Z.

За титлата във финала се бориха едни от най-силните пилоти от страната - Красимир Стефанов, Александър Язов-Матрицата, Волен Василев и Павлин Пенев – които от години делят първите три места в местните шампионати. Красимир, със своята оранжева Тойота Супра надмина всички с 287 точки, следван от Александър Язов – с БМВ E30 344i – с 284 т., и Волен Василев – с 271 точки с Ауди 100 Quattro. Красимир – Drift King Krasi - ще представи България на световния финал на "Ред Бул кар парк дрифт" в Дубай, през ноември 2013 г.

Силно развълнуван от победата си, той сподели, че възможността да се докосне до световни атлети в спорта и да мери сили с тях е най-голямата награда за него като професионалист в дрифт спорта.