Бившият световен шампион в Moto GP Хорхе Лоренсо откри официално музей с името World Champions 99 в Андора. В него ще бъдат представени вещи на легенди от Формула 1 и Moto GP. Айртон Сена, Михаел Шумахет, Найджъл Менсъл и безброй други ще бъдат почетени в експозицията.

„През 2012 година по време на Race of Champions получих първата си вещ за музея. Тогава размених моя състезателен екип с този на Себастиан Фетел. С това започна всичко. Няколко седмици по-рано бях получил екип и каска от Кейси Стоунър. Тези двама пилоти ми помогнаха да започна тази луда колекция”, сподели Лоренсо.

„Ямахата от 2015 година също е в експозицията. Това е моторът, с който във Валенсия спечелих за трети път световната титла. Този мотор означава много за мен. Сред предметите е и каската на Айртон Сена. Тази вещ ми е най-ценна и ме направи много горд. Костваше ми много усилия, за да я получа”, допълва 29-годишният испанец, който все още има договор с Ямаха.

От следващия сезон световният шампион в Moto GP за 2010, 2012 и 2015 година ще се състезава за отбора на Дукати и се надява да спечели четвърта титла.

„Много се радвам и съм напълно мотивиран за това ново предизвикателство. Карах много години за Ямаха и постигнахме невероятно добри резултати, които ме направиха горд. С времето обаче страстта си и един нов производител и нови хора може отново да я събудят”, убеден е испанският пилот.