Синът на седемкратния световен шампион във Ф1 Михаел Шумахер - Мик, съобщи, че през следващия сезон ще кара в европейския шампионат на Формула 3 с екипа на "Према Пауъртим". 

Шумахер-младши очаквано прави прогрес в състезателната си кариера и след двете си втори места в германската и италианската Формула 4 през този сезон от догодина ще бъде едно стъпало по-нагоре. 

През последния месец 17-годишният Мик направи няколко теста с болида на "Према Пауъртим" от по-горния клас на различни писти и преди часове официално потвърди новото си поприще. 

Сезон 2016 бе едва втората година на Мик Шумахер в професионален болид и той я увенча с 10 победи, 6 полпозишъна и 22 подиума.

"Формула 3 е идеалната стъпка за мен в момента и съм обсебен от новия сезон. Много се радвам, че отново ще бъда с отбора на "Према", защото е изпълнен с професионалисти, от които се уча постоянно. Това е нормален прогрес за един пилот на моята възраст. През последните седмици направихме доста тестове и всъщност колата на Формула 3 е страхотна за каране", написа Мик Шумахер в социалната мрежа.