Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер продължава да се бори за възстановяването си след тежкото падане по време на ски в края на 2013 година, но германецът от днес официално влезе в социалните мрежи.

Информациите за състоянието 47-годишния немец остават противоречиви, но неговият екип не спира да се грижи за реномето на 7-кратния шампион на Формула 1.

Днес беше даден старт на официалните профили на Михаел Шумахер във „Фейсбук“ и „Инстаграм“. До дни ще тръгне и такъв в „Туитър“. Датата не е избрана случайно. На 13 ноември 1994 година в Аделаида (Австралия) Шумахер печели първата си световна титла. Днес се навършват 22 години от този триумф.

“Тези профили са една благодарност към феновете на Михаел заради тяхната вярност и лоялност през годините. Сега им даваме възможност и място, където да си спомнят за неговите постижения, а самите те да споделят свои спомени с негово участие“, заяви мениджърът на Шумахер Сабине Кем.

Профилът във „Фейсбук“ беше открит още на 25 октомври, но предимно с тестова цел. Въпреки това до момента той събра 1,2 милиона последователи. Тази сутрин в 9:21 часа германско време беше публикувано и първото съобщение до феновете: „Добре дошли в бокса на Михаел“.