Най-добрият български мотоциклетист Ангел Караньотов започна новия сезон с уникално постижение. 18-годишният ни състезател спечели по категоричен своята дисциплина от популярната двудневна надпревара "Международен супер-мото-крос на закрито" в унгарската столица Будапеща.

В състезанието се включиха над 60 от изявените световни състезатели по суперкрос, мотокрос и супермото, а унгарците получиха невиждана подкрепа от препълнената зала. Лидерът в открития супермото клас Адам Тот беше аплодиран при всяка затворена обиколка, но това продължи едва до предпоследната, когато той беше изпреварен от Караньотов.

Българинът, който за първи път се качи на мотоциклета на своя нов конструктор "Хонда", завърши състезанието с време 5:17 минути, а представителят на домакините финишира цели три секунди зад него.

В крайна сметка, унгарецът призна доминацията на Караньотов с поздрав след карирания флаг и двамата обраха отново аплодисментите на смълчаната публиката. На трето място завърши един от големите пилоти в кроса - Урош Настран, който изостана на 18 секунди от времето на Караньотов. Словенецът спечели първия ден, но Караньотов стана лидер в генералното класиране с второ място от този старт и забележителен триумф във втория.