Ръководителите на най-популярната писта за моторни състезания във Великобритания – „Силвърстоун”, обмислят оттегляне от Формула 1 от 2020 година. Президентът на Британския клуб на автомобилните пилоти (BRDC) Джон Грант подчертава в писмо до Бърни Екълстоун готовността за продължаване на провеждане на състезания, но и възможно оттегляне след 2019 година, както е записано в клауза към договора с Формула 1. Като причина за колебанията от BRDC посочват „високия финансов риск” от мероприятие, което годишно отчита загуби. Окончателно решение би трябвало да се взема до средата на годината, но състезанията за 2017, 2018 и 2019 година не са застрашени.

„Ако те искат да се възползват от клаузата за излизане, не бихме могли да направим нищо. Две други писти вече са влезли в контакт с нас и искат да приемат Гран при на Великобритания и след 2019 година”, сподели босът на Формула 1 Бърни Екълстоун пред ITV News.

Пистата „Силвърстоун” е считана да дома на британския моторен спорт и е отдалечена само на 90 минути североизточно от центъра на Лондон, а за първи път приема състезание от Формула 1 през 1950 година. Актуалният договор на пистата, която от 1987 година перманентно е в календара на Формула 1, изтича в края на 2026 година.