Мик Шумахер започна кариерата си във Формула 4 с инцидент на предсезонните тестове на пистата „Лаузицринг” в Германия. 15-годишният син на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер е загубил контрол при скорост 160 км/час. Инцидентът се е оказал лек, след като болидът се е блъснал в зоната за сигурност.

Мик кара картинг до края на миналата година, а през настоящата ще се състезава във Формула 4. Преди началото на тестовете мениджърът на Михаел Щумахер Сабине Кем предупреди всички медии, че Мик ще дава интервюта само за своята кариера и няма да коментира състоянието на баща си, който се възстановява в дома си в Швейцария. Щумахер падна тежко и удари главата си в камък по време на ски ваканция в края на 2013 година, а след това прекара половин година в кома и претърпя няколко животоспасяващи операции.

15-годишният Мик Шумахер, който през 2014 година беше втори в германския, европейския и световния картинг шампионат, е първият пилот на "Ван Амерсфоорт Рейсинг" за новия сезон във Формула 4, която е първа стъпка за младоците в професионалното им развитие като автомобилни пилоти.

На 25 април Мик Шумахер трябва да дебютира във Формула 4 на състезание в Магдебург.