Шефът на Макларън във Формула 1 Зак Браун  нападна колегите си от Ред Бул и заяви, че според него отборът от Милтън Кийнс се страхува от Макс Верстапен. Изпълнителният директор ситуацията, възникнала по време на Гран при на Австрия между нидерландеца и Ландо Норис.

"Изглежда в Ред Бул се страхуват от Макс. Ние сме много честни с пилотите си. Ако никой не му казва, че стореното от него е извън правилата, той защо да мисли другояче?

"Но Кристиан Хорнер да се включи по радиото и директно да прехвърли проблема на Ландо – вие майтапите ли се? Всички виждат какво се случва. Правилата са много ясни – трябва да оставиш една ширина. Той не го направи. Защо му трябваше да каза нещо? Цялото нещо беше крайно неприятно. Аз отговарям само на неща, които смятам за неправилни. Говоря по проблеми. Просто изглежда имам повече грижи с него (Кристиан Хорнер – б.р.), отколкото с другите, защото той казва и върши неща, които според мен са грешни", каза Браун пред "Индипендънт".

Сезон 2024 във Формула 1 продължава и идния уикенд, когато е ГП на Унгария, 13 кръг.

Във временното класиране при пилотите трикратния световен шампион Макс Верстапен е лидер с 255 точки, а втори е Ландо Норис със 171. При конструкторите Ред Бул са първи с 373 пункта, преследвани от Ферари с 302.