Телевизионният коментатор и бивш пилот от НАСКАР Клинт Боуйър е прегазил и убил 47-годишна жена при катастрофа, в която е блъснал пешеходката. Пътнотранспортното произшествие е било на 5 юни, а полицията в щата Мисури приключи разследването. Изключително скандално Боуйър е освободен от всякаква вина за инцидента.

Бившият състезател незабавно е информирал спешна помощ за инцидента, но за съжаление всякакви медицински действия се оказали закъснели за прегазената Джейн Симънс.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

От полицията не навлизат в подробности около катастрофата, но обясняват, че жената е била под въздействието на наркотици. Направеният тест е показал, че телевизионният коментатор не е бил под влияние на упойващи вещества или алкохол. Той мълчеше за инцидента дълго време, но реши да го коментира в официално изявление.

„Всеки, който ме познава, знае, че семейството е всичко за мен. Моите мисли и молитви са със семейството и близките на г-жа Симънс. Това е много труден момент за моето семейство и аз, моля, уважавайте поверителността ни, докато се опитваме да се примирим със случилото се”, написа Бойуър в социалните мрежи.

Клинт Боуйър е участвал общо в 541 състезания в НАСКАР от 2004 до 2020 година и сега работи като коментатор на моторни спортове за американската телевизия FOX.