Състезателят на "Overdrive Racing Team" Ангел Караньотов (Дукати Panigale V4-R) стартира утре в ударния двоен състезателен уикенд на Motor Park Romania. Най-проспериращият български пилот в момента, който преди дни беше замесен в скандал, го очакват състезания в северната ни съседка. Ангел ще вземе участие в петия и шестия кръг от BMU European Road Racing Championship, на които е домакин Румъния.

До момента Ангел Караньотов се представя отлично в шампионата на Източна Европа, от началото на който има 4 от 4 победи в клас SBK предишните 4 кръга на гръцката писта „Серес“. "Motor Park Romania" обаче е още по-любима дестинация за пилота с №79, който държи рекорда там – 1:38.75 минути. 

В момента Ангел Караньотов води изключително убедително с пълен актив от 100 точки във временното класиране на клас SBK пред състезателя на домакините Робърт Мурешан (Yamaha) – 68 и третия Мартин Чой (EKO BMW Racing Team) – 53 точки. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)
    
С каква нагласа излиза на стартовата решетка Ангел Караньотов? “Не се успокоявам че рекордът е мой. Виждам го просто като цел, която трябва да подобря. Разбира се с този неверотен мотор на Дукати, това е истинско удоволствие. Опасявам се, че ще доскучея на хората с думите си, но готов съм за сухо, за мокро, за топло или за студено състезание", обясни Ангел.

"Иначе пистата е интересна. Има почти всеки един елемент: бързи и бавни завой, ускорителни и такива в които се спира дълбоко, дълга и къси прави, S-образни завои. Нямам някакъв конкретен жокер или нещо, което да е типично мой стил. Пистата ми допада и много искам да пробвам новия мотор на нея. Безавариен старт на всички пилоти", добави лидерът във временното класиране преди състезанията в Румъния.