Себастиан Фетел, Фернандо Алонсо и компания ще се състезават през следващата година по всяка вероятност в най-дългия сезон в историята на Формула 1.

По първоначални данни календарът на най-престижната моторна надпревара за 2014 година ще бъде запълнен с 21 състезания, а това с 2 надпревари повече от настоящата година, съобщава Autosport.

От календара за 2014 година липсва предвиденото още за този сезон Гран при на Ню Йорк в САЩ. Гран при на Германия пък ще бъде на 20 юли на пистата „Хокенхайм”.

Нови в календара на Формула 1 ще бъдат състезанията в Австрия (22 юни), Русия (19 октомври), както и плануваното завръщане на Мексико (9 ноември). Стартът на сезона традиционно ще бъде в Австралия (16 март).

Както бе обявено по-рано през следващата година отпада Гран при на Индия. За провеждането на 21 състезания обаче босът на Формула 1 Бърни Екълстоун се нуждае от съгласието на всички отбори, които трябва да го потвърдят до края на септември тази година.

Окончателният календар за следващия сезон във Формула 1 трябва да бъде съгласуван с ФИА и ще бъде обявен официално с всички дати през декември.