Педро Акоста с КТМ стресна зрителите и останалите състезатели в MotoGP с ужасяващо падане с над 300 км/ч. Това се случи в първата свободна тренировка преди Гран При на Австрия, което ще се проведе през този уикенд.

Инцидентът стана при спиране за четвъртия завой, който е на спускане и испанецът буквално беше хвърлен на земята си при скорост от над 300 км/ч. 

Моторът на Акоста се удари в предпазната стена и след това се преметна няколко пъти в зоната за сигурност. За щастие самият пилот понесе само един удар при падането, след което само се пързаляше по асфалта, докато не спря в средата на трасето.

Най-добрата новина в случая беше, че в този момент около испанеца нямаше други пилоти. Той успя да се изправи и да напусна рамките на пистата на собствен ход. Заради разпръснатите отломки се наложи сесията да бъде спряна с червен флаг за няколко минути, след което беше подновена за финалните 214 секунди.

Гран При на Австрия, 11 кръг от сезон 2024 в MotoGP е в неделя, а в събота предстои и спринтово състезание. Във временното класиране на кралския клас лидер е Хорхе Мартин с 241 точки, следван от Франческо Баная с 238.