Maкларън записа двойна победа в Гран При на Италия на пистата "Монца", след като Даниел Рикиардо спечели състезанието, а съотборникът му Ландо Норис завърши втори. Трети се нареди пилотът на Ред Бул Серхио Перес, който обаче бе наказан с 5 секунди и по този начин Валтери Ботас застана на неговото място.

Състезанието беше белязано от катастрофа, която сериозно притесни всички. В 27-ата обиколка лидерите в генералното класиране - Макс Верстапен и Люис Хамилтън, отпаднаха от надпреварата. След излизане от бокса на британеца, той бе догонен от нидерландеца, който опита да го изпревари при ляв завой. Болидът на Верстапен обаче мина високо през бордюра и отскочи.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Автомобилът кацна точно върху този на Хамилтън и дори закачи каската му. Като по чудо седемкратният световен шампион във Формула 1 се измъкна невредим от колата, като преди това няколко секунди стоя заклещен. 

Инцидентът веднага изкара на пистата колата на сигурността, а Верстапен и Хамилтън нямаше как да продължат и приключиха участието си в Гран При на Италия. 
 

Класирането: