Опитният норвежки пилот Петер Солберг сподели, че има шанс и много иска да спечели още една титла във WRC. Този сезон той завърши пети в крайното класиране, а последната му победа беше във Великобритания през 2005-а. Солберг не се съмнява, че все още разполага с бързината да се движи в челните места и да атакува трофея във WRC, където в последните 9 години триумфираше все легендарният Себастиен Льоб. Именитият французин обаче се оттегли и явно Солберг предчувства, че може отново да превземе върха.

Норвежецът обаче първо трябва да си осигури титулярно място за догодина. Форд оттеглиха своите операции от шампионата във WRC, но M-Sport ще продължи да развива моделите Фиеста. Очаква се те да получат подкрепа от Катар, посредством пилотът Насер Ал-Атиях.

"Конкуренцията е фантастична и все още съм убеден, че разполагам с всички качества да се движа в челото. Знам, че мога да спечеля още една титла и съм повече от сигурен, че тази кола на Форд - Фиеста RS WRC, е достатъчно добра и бърза, за да е №1", коментира 38-годишният Солберг.