Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева ще присъства на официалното откриване и ще даде старт на най-голямото офроуд състезание в България - Балкан Бреслау Рали 2013. Събитието е на 14 септември (събота) от 19:00 часа пред сградата на Общината в Тетевен.
   
В осемдневния международен офроуд маратон ще се състезават 70 екипажа от 18 държави със своите мотоциклети, ATV и UTV машини, високопроходими автомобили и камиони до 5 тона.
  
Състезателите ще преминат през Западна, Централна и Източна България. Ралито е открито оф-роуд състезание и е вписано в спортния календар на Българската федерация по автомобилен спорт за 2013 г. Участниците са разделени в категории "крос-кънтри" и "екстремен" и ще преминат близо 2000-километровото трасе в продължение на седмица.
   
Българското участие ще бъде в скоростната крос-кънтри част на надпреварата. Десислав Славчев и Маргарита Стайнова ще защитават титлата си от миналата година. Дебют в Balkan Breslau 2013 ще направи ветеранът Владимир Илиев – баща на най-добрия български пилот Димитър Илиев. Ще участва и кметът на града-домакин Тетевен Милен Милев.
   
Офроуд маратонът се организира от Асоциация "Рали Бреслау Интернационал".