Сръбският бизнесмен Зоран Стефанович обяви, че ще направи втори опит да вкара собствен отбор във Формула 1. Това стана ясно след негова среща с Рос Браун в Австрия.

Стефанович създаде Стефан GP и през 2011 и 2015 година направи неуспешни опити да участва във Формула 1. Той получи отказ от ФИА, въпреки че беше подписал с пилота Казуки Накаджима и твърдеше, че болидът е готов за състезания.

Проектът му след това изглежда беше забранен, но напоследък се появиха информации за появата на нови отбори във Формула 1. Такъв е Чайна Рейсинг Тийм. Затова Зоран Стефанович ще направи нов опит да вкара собствен тим в шампионата.

Той вече е построил фабрика за отбора си в Парма и дори е нае бившият служител на Уилямс и Ферари Енрике Скалаброни. Пред финализиране и договор за използване на аеродинамичен тунел.

Сърбинът призна, че планира да изгради отбора си през следващите 12 месеца и ще опита да влезе шампионата през 2019 година. Дали ще бъде допуснат отново зависи от ФИА. Президентът на организацията Жан Тод призна, че нови тимове ще участват във Формула 1 единствено, ако докажат, че са достатъчно сериозни и отговарят на изискванията.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1